Tele2 steunt prostaatkankeronderzoek Meander Medisch Centrum

Telecomaanbieder Tele2 heeft onlangs €8000,- gedoneerd aan Meander Medisch Centrum. Dit mooie bedrag is bestemd voor het onderzoek dat Prostaatcentrum Midden Nederland in samenwerking met de Ziekenhuisapotheek uitvoert naar de behandeling van patiënten met uitgezaaid prostaatkanker.

Medewerkers van Tele2 deden mee aan Movember, een jaarlijks terugkerend evenement om aandacht te vragen voor de gezondheid van de man en voor prostaatkanker en teelbalkanker in het bijzonder. Duizenden mannen laten in de maand november hun snor staan, om fondsen te werven voor het goede doel. De mannen van Tele2 deden dit afgelopen jaar voor het onderzoek dat Meander uitvoert naar de behandeling van patiënten met prostaatkanker.

Juiste dosering anti-kankermiddel
Dit onderzoek wordt in Meander Medisch Centrum geleid door internist-oncoloog Haiko Bloemendal, ziekenhuisapotheker-klinisch farmacoloog Rob ter Heine en arts-assistenten Interne Geneeskunde Christie Verkleij en Anke Janssen. “Cabazitaxel is een nieuw anti-kankermiddel, dat kan worden gebruikt bij de behandeling van uitgezaaid prostaatkanker”, legt Christie Verkleij uit. “Dit middel is zeer giftig: niet alleen voor kankercellen, maar ook voor gezonde cellen in het lichaam. Bij de behandeling met dit middel is een juiste dosering dus heel belangrijk om ernstige bijwerkingen te voorkomen. In de zogenoemde MAILMAN-studie onderzoeken we of we met behulp van het slaapmiddel midazolam de blootstelling aan cabazitaxel kunnen voorspellen. Hiermee kunnen we vervolgens voor onze patiënten een betere dosering vaststellen, om zo een te hoge of te lage blootstelling aan dit middel te voorkomen.” Het onderzoek maakt onderdeel uit van het uitgebreide multidisciplinaire onderzoeksprogramma naar prostaatkanker in Meander, waarbij ook uroloog Anko Kooistra en nucleair geneeskundige John de Klerk betrokken zijn.

Prostaatcentrum Midden-Nederland
Meander Medisch Centrum behoort tot één van de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ), waar jaarlijks duizenden zorgprofessionals worden opgeleid. Dit betekent dat Meander Medisch Centrum voor veel medische specialismen opleidingen in huis heeft, onderzoek doet en hooggespecialiseerde zorg biedt, gebaseerd op de nieuwste medische inzichten. In 2013 is in Meander het Prostaatcentrum Midden-Nederland van start gegaan, waarin de zorg rond prostaatkanker wordt gebundeld. Alle deskundigheid en faciliteiten zijn voorhanden om prostaatkanker effectief te onderzoeken en behandelen en om de patiëntenzorg continu te verbeteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *